Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Openbaar vervoer veiliger dankzij komst ov-chipkaart'

  •  
15-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
ret300.jpg
Ook is het aantal zwartrijders fors afgenomen
Het openbaar vervoer is sinds de invoering van de ov-chipkaart vijf jaar geleden aanzienlijk veiliger geworden. Dat concludeert dagblad Trouw op basis van eigen onderzoek. De krant onderzocht het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
Het aantal incidenten ging in Rotterdam van 392 in 2009 naar 202 in 2013. In Den Haag daalde het aantal van 135 in 2011 naar 74 vorig jaar. Alleen in Amsterdam ging het aantal incidenten omhoog, maar de krant wijt dat aan het feit dat vervoerder GVB de medewerkers heeft gevraagd voortaan álle voorvallen te melden.
Zwartrijders Ook het aantal zwartrijders is fors gedaald dankzij de komst van de chipkaart. Daarover schrijft Trouw:
In de Amsterdamse metro daalde het aantal zwartrijders van 13 procent in 2009 naar 2,5 procent in 2013. Bij de RET in Rotterdam ging dat percentage in het gehele openbaar vervoer terug van 13,1 naar 1,6, in Den Haag van 9,1 naar 3. Het aantal zwartrijders nam vooral in deze drie steden af, omdat er metro’s rijden. Sinds de poortjes naar de metroperrons zijn afgesloten, is het veel moeilijker zonder betalen binnen te komen.”
cc-foto: Harry_nl

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.