33

Opgestapte D66-senator Henriëtte Prast op kieslijst Partij voor de Dieren

Henriëtte Prast, die vorige week plotseling opstapte als Eerste Kamerlid voor D66-senator, stapt over naar de Partij voor de Dieren (PvdD). Ze kreeg een vierde plek op de kandidatenlijst voor de komende Eerste Kamerverkiezingen. De PvdD heeft nu twee zetels in de Eerste Kamer en staat op winst in de peilingen.

Prast stelde vorige week per direct haar zetel in de Eerste Kamer beschikbaar en zegde zelfs haar partijlidmaatschap op omdat ze het niet eens is met de partijstandpunten met betrekking tot dierenwelzijn en de plezierjacht in het bijzonder. Ze zei toen tegen de Volkskrant dat ze niet bezig was met een eventuele overstap naar de Partij voor de Dieren:

Daarvoor is het te vroeg. Dan zou ik me eerst in hun opvattingen op andere terreinen moeten verdiepen.

In het AD zegt Prast dat ze de keuze voor de overstap pas afgelopen week gemaakt heeft en dat ze altijd al ‘een goede verstandhouding’ had met de Partij voor de Dieren:

In de senaat heb je met ontzettend veel senatoren contact. Het is één grote familie. Ik heb mij de afgelopen week verder verdiept in de standpunten van de Partij voor de Dieren. Ik ben hoogleraar Persoonlijke financiële planning. Het is duidelijk dat je niet vijf keer kunt uitgeven wat je binnenkrijgt. Dat geldt ook voor de planeet: die kun je ook niet vijf keer opmaken. Dat is het standpunt van de Partij voor de Dieren en mede daardoor voel ik mij daar thuis.

Lees ook op Joop: Henriëtte Prast verlaat D66 en Eerste Kamer vanwege jachtstandpunt

Geef een reactie

Laatste reacties (33)