54

Ophef na uitspraak vlogster dat ‘vrouwen altijd zin moeten maken’

De populaire vlogster Jamie Li (voluit Jamie Li Fo Sjoe) heeft een stevige invloed in nogal wat levens van (onzekere) tieners. Als we haar sociale mediakanalen op een berg gooien, komt ze tot ruim honderdduizend volgers. Doorgaans bericht ze in haar vlogs over het dagelijks leven met haar gezin, geeft ze kledingadvies of neemt ze de kijker mee de straat op.

In haar nieuwe boek Sexy, but tired. But sexy laat Jamie Li zich van een andere kant zien, die voor veel ophef zorgde op sociale media. Het ging onder andere om deze passage:

Jamie Li

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het duurde niet lang voordat heel Nederland over Li heen viel. Nu geeft ze in het boek ook marketingstips en advies over hoe je carrière maakt, dus wellicht was het een opzetje. Hoe dan ook bereikte een ikoon uit de wereld van tieners Eén Vandaag, waar seksuologe Eveline Stallaart waarschuwde voor verkeerde boodschappen van vloggers.

Upcoming.nl schreef een uitgebreide analyse over het boek, waarin punt voor punt commentaar wordt gegeven en tieners wordt verteld zich niets aan te trekken van het boek. Een soort anti-reclame. Citaat: ‘Want je relatie moet spicy zijn, je buikje moet verborgen worden en je cellulitis mag al helemaal nooit het daglicht zien. Je zal maar een mens zijn, hè?’

Wat Jamie Li er zelf eigenlijk van vindt? Hieronder haar laatste video, inclusief de lancering van het haar boek:

Geef een reactie

Laatste reacties (54)