Laatste update 15 februari 2017, 07:14
40

Ophef over botsing Paay en Maassen in DWDD

'Narcistisch duel' ... 'Ik ben Paay dankbaar' ... 'Best knap van Maassen' ... 'Cabaretier zakt door het ijs'

Heel Nederland heeft een mening over de ruzie tussen de 60-jarige ‘playmate’ Patricia Paay en cabaretier Theo Maassen woensdagavond in tv-programma De Wereld Draait Door. Maassen vond Paay te oud voor een naaktreportage in Playboy en vond haar foto’s vooral interessant voor necrofielen.

Door redactie Joop

Maassen werd in het programma  uitgejoeld en presentator Matthijs van Nieuwkerk vroeg hem zijn excuses aan te bieden. De meningen over het tv-optreden van Maassen lopen sterk uiteen: de een vindt diens uitlatingen smakeloos, de ander deelt zijn mening dat Paay inderdaad een ‘aandachtsjunkie’ is die niks in Playboy te zoeken heeft.

Huisdichter Nico Dijkshoorn verwoordde het tijdens de uitzending als volgt: “Toen ik enkele weken geleden hoorde dat Partricia Paay als 60-jarige in de Playboy zou verschijnen, huilde ik niet ironisch mee met de kritikasters, ik verheugde me met volle teugen op haar oud-testamentische lichaam met een doorzichtige huid, ja, ik was haar dankbaar. O, de vergeten jeugdromantiek!”
“Jammer dat Maassen door het ijs zakte”, schrijft tv-criticus Jean-Pierre Geelen vandaag in de Volkskrant. De opmerking over de necrofiel noemt hij “niet zijn beste grap, maar in dit narcistische duel ging het enkel om de aandacht. Patries: ‘Het gaat niet om hem! Het gaat om mij! Toch? Ik geniet ervan, want iedereen lult erover. Hoe leuk is dat!?’ Eén vraag bleef hangen. Zijn ze echt? In Boulevard somde fotograaf Govert de Roos argeloos de cosmetische ingrepen op van zijn model: ‘Botox; ze heeft haar tanden vaak laten doen, haar borsten een paar keer. Dat weet iedereen.’ Maar Patries ontkende alles. ‘Aan mijn lichaam is nooit iets gedaan’, zei ze in DWDD.”
“Theo Maassen had een missie”, schrijft redacteur Ernst-Jan Pfauth op het weblog van NRC.next. “Hij was over twee dingen boos: dat Paay haar ex en de vader van haar dochter bij Jensen belachelijk had gemaakt (iets met chicks with dicks) en dat ze oudere vrouwen het gevoel geeft operaties te moeten ondergaan. “Het gaat om wijsheid, niet om uiterlijk”, aldus Maassen. Het kwam hem op wat gemor te staan. Toen hij vervolgens de fotoshoot recenseerde – “een vriend van mij is necrofiel, ik denk dat hij het wel kan waarderen” – kozen het publiek en Van Nieuwkerk de kant van Paay. Het was ‘beledigend’, aldus de presentator. Natuurlijk is het dat. Maar tegelijkertijd zit Maassen daar als cabaretier. Op het podium maakt hij ook zulke grappen, vaak nog grover. En ook op de man. Waar DWDD zo van schrikt, is dat hij het ook in het gezicht van zijn onderwerpen durft te zeggen. Best knap van Maassen toch? Of niet?”

De Telegraaf presenteerde vanmorgen een lezersonderzoek onder de lezeressen van het eigen magazine Vrouw: “De VROUW-vrouwen zijn verdeeld over de naaktreportage van Patricia Paay. Op onze poll: ‘de 60-jarige Patricia Paay is met haar blootreportage…’, die de afgelopen dagen op de site stond antwoorden jullie als volgt: 52 % vindt het stoer van Paay en 48 % zielig. Er werden in totaal 3008 stemmen uitgebracht. Heel Nederland lijkt het over La Paay te hebben en dat vindt ze heerlijk zoals ze gisteren in het televisie-programma De Wereld Draait Door vertelde. In dezelfde show werd ze keihard aangepakt door cabaretier Theo Maassen. Hij vond haar onder meer “een zielige aandachtsjunk” en haar foto’s “geschikt voor zijn vriend de necrofiel”. Patricia Paay heeft lef. Ze durft de concurrentie aan te gaan met haar 19-jarige dochter. Christina staat, niet geheel toevallig, ook deze maand niets verhullend in het mannenblad FHM.” 

Het ‘ons-kent-ons’ wereldje van BN’ers kiest uiteraard massaal partij voor ‘hun Patries’.

Lees ook: De seksknop van Theo Maassen (Joop.nl)

Geef een reactie

Laatste reacties (40)