64

Ophef over hand burgemeester en bil van Maxima

Ongelukkig shot of ongewenste intimiteit? ... Filmer bracht eerder Rutte in moeilijkheden

Er is ophef ontstaan over een Youtube clipje waarop het lijkt alsof de burgemeester van Amstelveen, Fred de Graaf, de billen van koningin Maxima aanraakt. Het beeld wordt versterkt door een uitroep van een toeschouwer die op een afstand toekijkt.


Het clipje wordt heel veel bekeken op YouTube en aan de commentaren te zien lijken de kijkers overtuigd dat de billen ook echt aanraakt. Een woordvoerder van de gemeente spreekt van een ongelukkig shot. De burgemeester verklaarde tegenover de NOS: “Het is niet iets dat ik me herinner en al helemaal niet iets dat ik bewust zou doen. Ik weet heel goed dat dit niet hoort.”

Het beeld is met een zoomlens gemaakt waardoor het perspectief moeilijk is in te schatten en niet is vast te stellen of de hand het lichaam van de koningin ook echt aanraakt of slechts op korte afstand afschermt.

De video is gepost door Examiner-correspondent Kevin P. Roberson, de journalist die tijdens de persconferentie van de NSS premier Rutte in moeilijkheden bracht door een vraag te stellen over Zwarte Piet. Of liever gezegd: de premier bracht zichzelf in moeilijkheden met zijn antwoord.

VVD-burgemeester Fred de Graaf raakte vorig jaar voorzitter van de Eerste Kamer in opspraak omdat hij er over pochte Wilders uit de schijnwerpers gehouden te hebben tijdens de inhuldigingsceremonie in de Nieuwe Kerk.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)