4

&… Ophef over wassen beeld van dode Berlusconi

Mubarak eist blauwe pyjama's op eerste avond in de cel... Uitgelegd: hoe muggen regendruppels ontwijken... Queen Elizabeth viert jubileum... &Meer

Ander nieuws van vandaag

In Italië hebben twee kunstenaars voor veel opschudding gezorgd. In het Palazzo Ferrajoli in Rome plaatsten zij een beeld van een dode, of ‘eeuwig slapende’, Silvio Berlusconi. Ongehoord, meende de directie, die die misleid en misbruikt voelt door het duo. Volgens de directie zou het duo ‘moderne kunst’ tentoonstellen, maar hebben ze in plaats daarvan hun omstreden kunstwerk de expositieruimte een slechte naam gegeven. Berlusconi is een goede klant en vriend van het Palazzo Ferrajoli. (De Volkskrant, papieren editie)

Hosni Mubarak, oud-leider van Egypte, heeft zijn eerste avond in de gevangenis al vloekend en tierend doorgebracht. Hij eiste van de bewakers een blauwe pyjama. Mubarak weigert in eenzelfde pyjama als de overige gedetineerden te slapen. (Independent)

Dyslectici hebben baat bij meer ruimte tussen de letters. Omdat dyslectici last hebben van het verschijnsel dat letters in elkaar lijken over te lopen, denken wetenschappers een oplossing te hebben gevonden. (De Volkskrant)

De Zwitser Bernard Piccard vliegt vandaag met een vliegtuig op zonne-energie de Middellandse Zee over. Wanneer hij slaagt is het de eerste keer dat een dergelijk vliegtuig een intercontinentale vlucht maakt. Piccard vliegt vanuit het Spaanse Madrid naar de hoofdstad van Marokko, Rabat. (Trouw)

Nederland is op de wereldranglijst van schone energietechnologie gezakt van de 18e naar de 21ste plek. Nederland beschikt wel over veel kennis op het gebied van schone technologie, maar die wordt volgens het Wereld Natuur Fonds onvoldoende te gelde gemaakt. (BNR)

Koningin Elizabeth vierde maandagavond haar 60-jarige jubileum met een groots concert voor Buckingham Palace. Met optredens van onder meer Stevie Wonder werd de koningin geëerd. Zelf schoof ze pas halverwege het concert aan omdat haar echtgenoot prins Philip naar het ziekenhuis moest vanwege een blaasontsteking. (Trouw)

Heb je je ooit afgevraagd hoe het kan dat muggen, die veel voorkomen in regenachtige gebieden, de grote druppels kunnen ontwijken? Eén regendruppel weegt soms wel 50 keer meer dan de mug zelf. Uit onderzoek blijkt nu dat de druppels als het ware ‘door de mug heen’ schietenl het water glijdt super snel langs de mug en verzamelt zich weer aan de andere kant als een druppel en valt verder. (Nu.nl)

Studenten die lid zijn van een studentenvereniging moeten als het aan de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) ligt voortaan een cursus verantwoord alcohol schenken afronden. “We willen dat iedereen die lid is van een vereniging ook weet hoe hij of zij verantwoord met alcohol moet omgaan”, aldus Jan Boers, de voorzitter van de overkoepelende organisatie van studentenverenigingen. (Trouw)

Geef een reactie

Laatste reacties (4)