Laatste update 22:58
43

Ophef op Twitter over geweigerde Efteling bezoeker in rolstoel

Wie een handicap of een fysieke beperking heeft en ook eens een dagje naar de Efteling wil, krijgt sinds kort te horen dat ze dan eerst naar de huisarts moeten om een briefje te halen. Amber Bindels, die namens Wij Staan Op opkomt voor mensen met een handicap, werd onaangenaam verrast toen ze erachter kwam dat het pretpark zijn beleid heeft gewijzigd voor mensen met een beperking. Je kunt alleen nog maar gebruik maken van de voorzieningen voor mensen met een beperking als je een geschreven verklaring van een onafhankelijke arts hebt.

Als reden geeft het pretpark ervoor dat er misbruik gemaakt zou worden van de faciliteiten en dat het voor de medewerkers moeilijk zou zijn om in te schatten wie er wel of niet gehandicapt is. Hoeveel misbruik er daadwerkelijk zou worden gemaakt, is nergens duidelijk. Op sociale media ontstond er steeds meer verontwaardiging op de reactie van het pretpark.

Niet alleen zouden huisartsen wel iets beters te doen hebben dan het toegangsbeleid van de Efteling voor ze op te lossen. Ook zouden ze helemaal niet dit soort verklaringen af mogen geven volgens mensen die zelf aangeven arts te zijn. Daarmee zou het toegangsbeleid, naast op zijn zachtst gezegd weinig inlevend, ook juridisch niet eens houdbaar zijn.

Foto: CC Armand Rajnoch

Geef een reactie

Laatste reacties (43)