49

‘Ophouden intentie politici ter discussie te stellen’

Crisis rond Uruzgan zou er niet zijn geweest, als Bos niet stempel van 'draaien' had, zegt Van der Laan. Zelf houdt hij 'focus op Den Haag'

“Het beroep van politicus wordt emotioneel wel heel zwaar als je in het weekend ook nog moet zien te voorkomen dat je kinderen in de krant lezen dat je voor leugenaar wordt uitgemaakt. Wat is dan het aanzien van politic nog waard?”. Dit zei oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Door redactie Joop

“Mensen moeten ophouden de intentie van politici te discussie te stellen”, zei Van der Laan in Kamerbreed. “In ieder geval tot het tegendeel bewezen is.” Hij reageerde hiermee op vragen over de timing van het vertrek van Wouter Bos als politiek leider van de PvdA.

“Wouter heeft een gevoel ontwikkeld van dat draaien. De crisis om Uruzgan was er niet geweest als hij dat stempel niet opgeplakt had gekregen”, aldus Van der Laan.

De oud-minister is momenteel informateurbij de vorming van een coalitie in Amsterdam, maar in de geruchtenmachine wordt hij genoemd als opvolger van Job Cohen als burgemeester van Amsterdam. Zelf zegt hij de ‘focus’ op Den Haag te houden.

Ik heb er nog bijna niks afgemaakt. Ik heb ook nogal een grote mond gehad over het parlement. Ik moet helpen het beter te maken. Ik zit nog bij de focus op Den Haag.

Van der Laan was vijftien maanden minister, een periode waarin hij klaagde dat het parlement weinig oplossingsgericht bezig is. Van der Laan zat acht jaar  in Amsterdamse gemeenteraad.

Geef een reactie

Laatste reacties (49)