Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opkomende economieën willen eigen klimaatfonds

  •  
22-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
collega_s_150.jpeg
Brazilië, Zuid-Afrika, India en China komen volgende week bijeen in New Delhi... Zogeheten BASIC-landen willen met het fonds armere landen aan zich binden... Armste landen ondervinden ergste gevolgen van opwarming van de aarde
Brazilië, Zuid-Afrika, India en China willen een fonds oprichten voor arme landen die te maken krijgen met de gevolgen van klimaatverandering. Het voorstel zal volgende week worden besproken in New Delhi, waar de zogenoemde BASIC-landen bij elkaar komen om de volgende klimaattop voor te bereiden. Dat meldt de website van India Times vrijdag.
Door redactie Joop
Volgens een Indiase functionaris zijn de details van het fonds nog niet vastgelegd. De vier opkomende economieën zouden met het fonds de armere landen aan zich willen binden. Op de klimaattop in Kopenhagen in december viel de coalitie van 77 arme landen en China uiteen, waardoor hun onderhandelingspositie verzwakte.
In Kopenhagen lukte het de meer dan 190 aanwezige landen niet om juridisch bindende afspraken te maken over de aanpak van de klimaatproblematiek. In het uiteindelijke Kopenhagen-akkoord werden wel afspraken gemaakt over geld voor arme landen, maar dit akkoord werd niet door alle landen gesteund. Voor het einde van deze maand moeten de landen die nog niet hebben getekend, laten weten of ze dat alsnog willen doen.
Lees hier meer
Op de foto de Chinese premier Wen Jiabao

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.