Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oplage Telegraaf keldert door koers Paradijs

  •  
27-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
wnl_300.jpg
Kabinetskrant profiteert niet van rechtse onvrede ... Lezers wenden zich massaal af van harde campagnes
Het gaat slecht met De Telegraaf sinds de omstreden Sjuul Paradijs tot hoofdredacteur werd benoemd. Vandaag werd bekend dat de oplagecijfers voor het derde jaar op rij kelderen. Andere titels als Volkskrant en Trouw groeien.
De oplage van dagblad De Telegraaf is flink gezakt, blijkt uit de cijfers die Het Oplage Instituut (HOI) dinsdag heeft gepubliceerd, schrijft Villamedia. De oplage van het dagblad bedraagt nog maar 540.661 exemplaren. In 2008, voordat Paradijs aantrad en de koers verlegde, bedroeg de oplage nog 623.587. In een commentaar op de site rekent docent oplage en marketing Paul Disco voor dat de krant in drie jaar tijd effectief 75.000 exemplaren minder is gaan verkopen.
Paradijs heeft de krant in korte tijd een aantal malen in grote verlegenheid gebracht.  Zo oogstte de krant veel kritiek op een interview met een klein kind dat als enige de vliegramp bij Tripoios overleefde. Deze maand kwam de krant in opspraak nadat Zembla onthulde dat ster-verslaggever Martijn Koolhoven zich schuldig maakte aan belangenverstrengeling. Ook werd duidelijk dat de krant bewust onwaarheden verspreidt.
Paradijs besloot dat de krant ook een omroep moest worden en richtte WNL op. Zusterbedrijf Geenstijl kwam met Powned. In plaats van ‘drie keer de Volkskrant’ (de kritiek die omroepbaas Hagoort uitte op de genunaceerde berichtgeving van de publiek omroep) krijgt het Nederlandse publiek daardoor nu minstens vier keer per dag De Telegraaf op radio en televisie. Die overkill doet het dagblad wellicht geen goed.
Lekker uitgeslapen? Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.