21

Opmerkelijk: Bontes stopt met VNL om Moszkowicz

Ondanks dat nog niet officieel bekend is gemaakt wie de nieuwe lijsttrekker van de partij VoorNederland gaat worden verlaat Tweede Kamerlid Louis Bontes de partij

Bontes, die voorzitter was, is het er niet mee eens dat oud-advocaat Bram Moszkowicz wordt aangesteld als lijsttrekker van de partij

Moszkowicz is nog niet officieel gepresenteerd, maar het is een publiek geheim dat hij VNL gaat leiden bij de volgende verkiezingen in 2017. Bontes concludeert na gesprekken dat hij onvoldoende vertrouwen heeft in de koers met de nieuwe voorman.
Hij zegt in een verklaring: “Ik heb onvoldoende vertrouwen in de ingeslagen weg. Het nieuwe boegbeeld staat te ver van mij af. Er is sprake van onverenigbaarheid van karakters.”
Bontes blijft wel in de Kamer voor de Groep Bontes/Van Klaveren. Het was de bedoeling dat de twee Kamerleden vanaf de verkiezingen als VNL verder zouden gaan.

Afgelopen zondag zat Joram van Klaveren, mede-oprichter van VNL, nog bij het programma Buitenhof en ging daar in debat met publicist Chris Aalberts die vorige week  het boek Puinhopen van Rechts publiceerde over de kansen en valkuilen van nieuwe rechtse partijen. Ook daarin wilde Van Klaveren nog niet bevestigen dat oud-advocaat Moskowicz de nieuwe partijleider zou worden. 
NOS: Bontes stopt met VNL om Moszkowicz

Buitenhof: 19 april 2015

Geef een reactie

Laatste reacties (21)