Laatste update 08:44
28

Opnieuw aanslag op media in Amsterdam, busje knalt op pand De Telegraaf

Een busje heeft dinsdagochtend rond vier uur de gevel van De Telegraaf in Amsterdam-West geramd. De auto vloog daarna in brand, de bestuurder is gevlucht. De politie gaat uit van een moedwillige actie. AT5 meldt:

De brandweer werd rond 04.00 uur gealarmeerd over de brand in het gebouw. De witte Volkswagen Caddy is door de glazen pui naast de hoofdingang gereden. De bestuurder is daarna vermoedelijk in een zwarte BMW gevlucht. In de lobby van het gebouw woedde na het incident een flinke brand. Medewerkers van TMG worden geadviseerd thuis te werken, al zijn er al wel gewoon weer mensen aan het werk gegaan in het gebouw. Volgens een politiewoordvoerder wordt er aan de hand van de situatie daar van opzet uitgegaan. Voor het pand staan hekken en aan de zijkant betonnen blokken. De auto moet daar eerst actief omheen hebben gestuurd om vervolgens tegen de pui te rijden.

In het pand was alleen een beveiliger aanwezig die ongedeerd bleef. De brand heeft wel veel schade aangericht. De hoofdredactie van de krant spreekt van een aanslag.  Vorige week werd ook in Amsterdam een antitankraket op het pand van de magazines Panorama en Nieuwe Revu afgevuurd. Daarvoor is een man gearresteerd die lid is van een motorbende.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)