Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opnieuw aanslag op media in Amsterdam, busje knalt op pand De Telegraaf

  •  
26-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Auto rijdt Telegraaf binnen

© 2018-06-26 06:25:34 AMSTERDAM - Hoofdredacteur Paul Jansen van de Telegraaf voor het hoofdkantoor waar rond 4.00 uur een bestelauto met flinke snelheid door de glazen pui van het hoofdkantoor

Een busje heeft dinsdagochtend rond vier uur de gevel van De Telegraaf in Amsterdam-West geramd. De auto vloog daarna in brand, de bestuurder is gevlucht. De politie gaat uit van een moedwillige actie. AT5 meldt :
"De brandweer werd rond 04.00 uur gealarmeerd over de brand in het gebouw. De witte Volkswagen Caddy is door de glazen pui naast de hoofdingang gereden. De bestuurder is daarna vermoedelijk in een zwarte BMW gevlucht. In de lobby van het gebouw woedde na het incident een flinke brand. Medewerkers van TMG worden geadviseerd thuis te werken, al zijn er al wel gewoon weer mensen aan het werk gegaan in het gebouw. Volgens een politiewoordvoerder wordt er aan de hand van de situatie daar van opzet uitgegaan. Voor het pand staan hekken en aan de zijkant betonnen blokken. De auto moet daar eerst actief omheen hebben gestuurd om vervolgens tegen de pui te rijden."
In het pand was alleen een beveiliger aanwezig die ongedeerd bleef. De brand heeft wel veel schade aangericht. De hoofdredactie van de krant spreekt van een aanslag.  Vorige week werd ook in Amsterdam een antitankraket op het pand van de magazines Panorama en Nieuwe Revu afgevuurd. Daarvoor is een man gearresteerd die lid is van een motorbende.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.