Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opnieuw controversiële rechter benoemd in Verenigde Staten

  •  
06-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Richmond_Federal_Appeals_Court_and_skyline_VA2
En weer heeft een door de Amerikaanse president Donald Trump voorgedragen controversiële kandidaat een levenslange positie als hoge rechter gekregen. Allison Rushing zal toetreden tot het Hof van Beroep voor het 4e circuit. Deze federale rechtbank in Richmond, Virginia behandelt beroepszaken voor de staten Maryland, North Carolina en South Carolina, Virginia en West-Virginia. Met 53 stemmen voor en 44 tegen werd haar benoeming aangenomen in de Amerikaanse Senaat.
Rushing (37) is bepaald niet onomstreden, blijkt uit een analyse van Huffington Post. Zo is ze pas negen jaar werkzaam als advocaat en heeft zich in die tijd vooral bezig gehouden met het verdedigen van bedrijven. Ze wordt dan ook de jongste en meest onervaren rechter van het land. Controversieel is ze door het feit ze actief is voor Alliance Defending Freedom , dat strijdt tegen abortus en rechten voor de lhbt-gemeenschap. Criticasters vrezen dat Trump met de benoeming van Rushing (en nog enkele jonge kandidaten die op de nominatie staan) de conservatieven voor langere tijd de touwtjes in handen wil geven binnen het Amerikaanse rechtssysteem.
Cc-foto: Acroterion
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.