26

Opnieuw kritiek op ‘te klein’ kabinet

Verbeet: Agendaproblemen door te weinig bewindslieden ... Ideologische drang Rutte maakt landsbestuur lastiger

Vertrekkend Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft kritiek op de kleine omvang van het kabinet. Volgens haar ontstaan daardoor voortdurend problemen omdat bewindslieden door hun brede portefeuille heel vaak in de Kamer moeten zijn en niet meer toekomen aan andere taken, dan wel andersom.

In een interview met De Volkskrant zegt Verbeet:

‘Met minder bewindslieden is de agenda veel moeilijker. Een paar staatssecretarissen extra zou een hoop lucht geven.’ Volgens Verbeet was het geen onwil, ‘want ik heb een heel soepele samenwerking gehad met dit kabinet’. Maar het plannen van de debatten ‘was echt een puzzel van duizend stukken die elke week gelegd moest worden’.

VVD-leider Mark Rutte houdt uit ideologische overwegingen vast aan een zo klein mogelijk kabinet. Hij wil zo etaleren werk te maken van zijn verkiezingsbelofte de overheid in te krimpen.

Eerder al uitten ministers van het CDA kritiek op het te kleine kabinet. Volgens hen is de werkdruk daardoor veel te hoog en er te weinig tijd voor zaken.

cc-foto: PvdA

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)