Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opnieuw kritiek op verslaggeving NOS over PVV

  •  
28-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nos_300_05.jpg
Redactie had relevantie van haatzaaiende taal te laat door
Op de verkiezingsavond had de NOS te laat door wat er gaande was bij de bijeenkomst van de PVV. Terwijl aanwezige journalisten op Twitter direct verbijsterd reageerden op het door Wilders aangejaagde ‘minder, minder, minder’-spreekkoor duurde het lang voordat de beelden te zien waren. En zelfs toen reageerde de NOS niet.
Volgens tv-criticus Hans Beerekamp is het gebrek aan alertheid te wijten aan de ‘stolp’ die Hilversum afschermt van wat er in de samenleving leeft. Daarnaast is er een draaiboek-cultuur die geen enkele improvisatie toestaat. Presentator Matthijs van Nieuwkerk oppert dat de inertie misschien veroorzaakt wordt door het vertrek van Ferry Mingelen.
Eerder constateerde Francisco van Jole dat de NOS steken liet vallen bij de berichtgeving over ‘minder’. De allereerste keer dat Wilders op campagne de wens uitsprak voor ‘minder Marokkanen’ werd weliswaar geregistreerd door de NOS maar door de redactie totaal niet belicht. Pas toen Joop het fragment uit het 10 minuten durende interview lichtte en benoemde, barstte de publieke verontwaardiging los.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.