Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opnieuw ophef om de dood van een zwarte arrestant

  •  
22-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
dashcam_300.jpeg
Jonge vrouw in Texas zou zelfmoord hebben gepleegd in de cel, maar die lezing wordt zeer betwijfeld ... beelden van de arrestatie vrijgegeven
Sandra Bland werd op 10 juli door agent Brian Encinia aangehouden omdat ze haar richtingaanwijzer niet had gebruikt bij het wisselen van rijstrook. Op een gisteren gepubliceerde dashcamvideo van de Texas Department of Public Safety is te zien hoe de aanhouding al snel escaleert.
Het Openbaar Ministerie behandelt de zaak als een moordonderzoek en senator Royce West van Dallas heeft opgeroepen tot volledige openheid in het onderzoek naar het politie-optreden, dat door de FBI wordt geleid. Hij heeft benadrukt dat Bland überhaupt niet in de cel gezet had moeten worden:
Als je ziet wat er gebeurd is, dan zul je het wel met me eens zijn. Ze verdiende het niet om opgesloten te worden.
Bij de herdenkingsdienst voor Sandra Bland reageerde haar moeder furieus:
Ik moet mijn kind begraven. Ze was niet mijn overtreder, niet mijn verdachte. Ze was mijn kind. (…) Zodra ik mijn kind begraven heb, ben ik er klaar voor. Dit betekent oorlog.
Ik kan geen enkele reden bedenken, waarom ze zelfmoord zou plegen. Ze had juist erg veel zin in haar toekomst. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.