Laatste update 09:59
5

Opnieuw politiek gemotiveerde aanslag op Duitse politicus

CDU-burgemeester Andreas Hollstein is gisteren gewond geraakt bij een politiek gemotiveerde aanslag in Altena, Sauerland, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Hollstein werd in een shoarmazaak aangevallen en in zijn hals gestoken. De ogenschijnlijk dronken dader vroeg of hij de burgemeester was, alvorens hem met een groot mes van 30 centimeter te lijf te gaan.

Volgens de minister-president van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, had de dader een politiek motief en maakte hij opmerkingen over het liberale immigratiebeleid van Hollstein. De burgemeester wordt al tijden bedreigd omdat hij meer vluchtelingen opneemt dan is afgesproken volgens de verdeelsleutel.

De burgemeester werd gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Een medewerker van de zaak die de burgemeester te hulp schoot liep daarbij eveneens verwondingen op.

Het incident doet denken aan een vergelijkbare aanslag op burgemeesterskandidaat Henriette Reker twee jaar geleden in Keulen. Reker raakte zwaargewond en vier omstanders liepen verwondingen op toen zij probeerden de aanvaller te overmeesteren. De dader pleegde de aanslag omdat hij het niet eens was met het vluchtelingenbeleid in Duitsland.

Afbeelding: screenshot Phoenix runde

Geef een reactie

Laatste reacties (5)