Laatste update 10:24
51

Opnieuw terreur in Parijs: man doodgestoken, vier gewonden

In hartje Parijs heeft een circa 20-jarige Rus van Tsjetsjeense afkomst zaterdagavond uit het niets met een mes ingestoken op willekeurige voorbijgangers. Een 29-jarige man is gedood, vier anderen raakten gewond. De aanslag vond plaats in Rue Monsigny in het 2e arrondissement tussen de Opéra en het Louvre.

De geheel in het zwart geklede dader riep volgens ooggetuigen ‘Allahoe Akbar’, een voor gelovigen alledaagse uitroep die door islamistische terroristen als moordleuze wordt gebruikt. Een ober die de aanval zag gebeuren zegt tegenover The Guardian dat de man een verwarde indruk maakte en gek leek of onder invloed van drugs.

De dader rende op drie politieagenten af. Een van hen trachtte de man uit te schakelen met een taser maar dat lukte niet, daarop schoot een andere agent de dader dood. De politie spreekt van een terreurdaad en heeft de ouders van de dader gearresteerd in het kader van het onderzoek.

Nieuwsuur-correspondent Rudy Bouma sprak een getuige:

President Macron heeft zijn medeleven met de slachtoffers betuigd, de moed van de agenten geprezen en benadrukt dat het land nooit zal zwichten voor terreur. De afgelopen drie jaar zijn door jihadisten in Frankrijk meer dan 245 mensen vermoord.

cc-foto: Emanuele UbOldi

Geef een reactie

Laatste reacties (51)