Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opnieuw vleesschandaal: Kalkoen verkocht als lamsvlees

  •  
16-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
paardenvlees.jpg
Aanleiding voor het DNA-onderzoek was het grote prijsverschil tussen verschillende slagers
Een aantal Haagse slagers heeft haar klanten bedonderd door het veel goedkopere kalkoenvlees te verkopen in plaats van lamsvlees zoals de klanten werd wijsgemaakt. Dat blijkt uit een steekproef van het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde, schrijft RTL Nieuws donderdag. Aanleiding voor de steekproef was het grote prijsverschil tussen verschillende slagers.
“We merkten een enorm prijsverschil in lamsvlees, bij sommige slagers was het veel goedkoper dan bij de supermarkt”, zegt KvW-verslaggever Teun van de Keuken. “Een slager tipte ons dat er meer dan eens gefraudeerd wordt met lamsvlees.”
Vleesschandalen zijn Nederland niet onbekend. Zo was er eerder al het paardenvleesschandaal, waarbij vleesverwerker Willy Selten deed alsof zijn vlees van runderen afkomstig was, waarna het om het goedkopere paardenvlees bleek te gaan.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA was zelf niet op de hoogte van het schandaal, maar liet weten werk te willen maken van de melding.
Foto: Still uit preview KvW

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.