Laatste update 15:16
52

Opnieuw VVD-burgemeester per direct weg wegens wangedrag

De 70-jarige waarnemend burgemeester van Huizen in Noord-Holland stapt per direct op omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan wangedrag. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad:

Waarnemend burgemeester Fons Hertog van Huizen neemt per direct ontslag. Hij was eerder burgemeester in Velsen en Haarlemmermeer en waarnemend burgemeester in Bergen en Purmerend. Aanleiding voor Hertogs besluit is dat er sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag, meldt de gemeente. Over de aard van het gedrag worden ’in het belang van – en in overleg met – de betrokkenen geen verdere mededelingen gedaan’.

In een verklaring op de site van de gemeente zegt Hertog: ,,Als bestuurder moet je integer zijn. Daar past grensoverschrijdend gedrag niet bij. Ik heb daarom per direct mijn ontslag ingediend.”

Hertog raakte eerder in opspraak. In 2004 werd er porno aangetroffen op zijn computer toen hij burgemeester was van de gemeente Haarlemmermeer. Later werd hij daar nog eens op betrapt. Hij was sinds 2012 burgemeester van Huizen en moest eigenlijk in oktober weg omdat hij de pensioenleeftijd had bereikt. Door hem te benoemen tot waarnemend burgemeester kon dat wettelijk maximum omzeild worden.

Drie weken geleden moest de VVD-burgemeester van Oosterhout het veld ruimen na wangedrag.

Foto door David van Kemenade – wikiportret.nl, CC BY-SA 4.0, Link

Geef een reactie

Laatste reacties (52)