56

Opnieuw xenofoob gedonder in Steenbergen

Gemeenteraad vergadert over komst azc ... Op straat opnieuw onrustig, Afrikaans gezin krijgt steen door het raam gegooid

Het was weer raak in Steenbergen. Terwijl de gemeenteraad vergadert over de komst van een azc, zijn elders in de gemeente stenen door het raam gegooid van de woning van een Afrikaans vluchtelingengezin.

Dat meldt Omroep Brabant maandagavond. De bewoners van de getroffen woning die al zo’n twee jaar in het Brabantse Steenbergen wonen, zijn direct de straat op gegaan, maar daar was al geen spoor meer van de dader(s). De politie heeft laten weten de aangifte te hebben opgenomen.

Ondertussen werd op het gemeentehuis van Steenbergen vergaderd over het collegevoorstel om twee- tot driehonderd vluchtelingen op te vangen, verdeeld over verschillende locaties. Bij de vergadering van maandagavond mochten ook 120 mensen aanwezig zijn. Zij hebben zich vooraf aan moeten melden. Wie niet op de lijst stond, mocht vanavond ook niet naar binnen.

Buiten het gemeentehuis kwam een groep van ruim 150 mensen samen om te demonstreren tegen de komst van een azc, beduidend minder dan vorige keer. Net als toen droegen de tegenstanders ook nu brandende fakkels en borden en spandoeken met xenofobe uitingen.

Tijdens de inspraakavond bleef het binnen in het gemeentehuis dit keer rustig, meldt BN De Stem. De vrouw die vorige keer nog werd uitgejoeld, mocht dit keer wel haar verhaal doen. Tijdens de tweede termijn opende de plaatselijke PvdA door te reageren op de ingegooide ramen. De partij veroordeelt het geweld en houdt de mensen verantwoordelijk ‘die een sfeer creëren waarin dit mogelijk is’.

Beeld: Anouk Kantelberg

Geef een reactie

Laatste reacties (56)