145

Oppositie: Bezuinigingen van de baan bij meerderheid Eerste Kamer

Vooral kortingen op onderwijsbudgetten en immigratiemaatregelen zullen dan van de baan zijn ... Daarover zijn oppositiepartijen het eens 

De geplande onderwijsbezuinigingen en kortingen op immigratiemaatregelen zullen van de baan zijn als de oppositie een meerderheid in de Eerste Kamer haalt. Daarover zijn de oppositiepartijen het eens, zo meldt de Volkskrant dinsdag. Ook de partijen die niet hebben aangekondigd dat hun enige doel een spoedige val van het kabinet is.

De Volkskrant schrijft:

Een rondgang langs de fracties die het kabinet aan wisselende meerderheden in Eerste Kamer kunnen helpen, wijst uit dat een aantal kabinetsvoornemens geen enkele kans van slagen heeft.
Sleutelfracties als D66, ChristenUnie, GroenLinks en, mogelijk, 50PLUS, keren zich eensgezind tegen de bezuinigingen op onderwijs en de strengere immigratieregels. De plannen van de ministers Leers (Immigratie en Asiel) en Van Bijsterveld (Onderwijs) kunnen daardoor niet doorgaan.

De oppositiepartijen willen dat er extra geld naar onderwijs gaat in plaats van dat erop wordt bezuinigd. Ze noemen verder de bezuinigingen op natuur als een maatregel waar ze unaniem tegen zijn. 

Lees verder bij de Volkskrant: Bezuinigingen gaan er aan als Eerste Kamer links blijft

Foto: (vlnr) Marleen Barth (lijsttrekker PvdA), Tiny Cox (SP), Roger van Boxtel (D66), Tof Thissen (GroenLinks)

Geef een reactie

Laatste reacties (145)