Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oppositie drijft Plasterk in het nauw

  •  
06-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Plasterk300_02.jpg
Kritiek oppositiepartijen op Plasterk zwelt aan ... Coalitie houdt opnieuw topoverleg om tegenstrijdige verklaringen over veiligheidsdiensten
De oppositiepartijen twijfelen openlijk aan het functioneren van minister Plasterk als verantwoordelijke voor de AIVD. In Den Haag is vanavond daarom opnieuw topoverleg gepleegd tussen de bewindslieden van VVD en PvdA, over de tegenstrijdige uitspraken die minister van Defensie Hennis en minister van Binnenlandse Zaken Plasterk eerder deden over de veiligheidsdiensten. Dat bevestigen Haagse bronnen aan de NOS.
D66-leider Pechtold heeft er een hard hoofd in dat Plasterk zich er nog uit kan praten: 
Zijn stijl is om er erg veel over te praten. Als je dat doet kun je beter zeker weten dat je ook goed zit.”
SP-leider Roemer snapt niet waarom een minister onjuiste informatie over zijn eigen veiligheidsdiensten zou verschaffen: 
Als je het niet weet, houd dan je mond dicht.”
CDA-leider Buma is niet blij met de schaduw van schimmigheid die Plasterk hiermee over de AIVD en MIVD werpt: 
De vraag dringt zich op waarom hij dat allemaal op TV heeft zitten zeggen, terwijl het gaat om een minister die juist voor de inlichtingendiensten moet staan.
De Kamer stuurde de minister meer dan zestig vragen over de kwestie, maar daar worden nog vragen aan toegevoegd, naar aanleiding van het bericht dat de AIVD Plasterk vooraf had gewaarschuwd. Op verzoek van GroenLinks wordt ook minister Hennis uitgenodigd voor  het Kamerdebat , dat voor dinsdag gepland staat.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.