104

Oppositie in de aanval op Ruttes onderwijsbeleid

Cohen test PVV'er Machiel de Graaf op weerbaarheid rondom verkiezingsbeloftes ... SP wil in minstens drie provincies gaan meebesturen

De bezuinigingen van de VVD op het onderwijs zijn door SP en D66 flink onder vuur genomen in het verkiezingsdebat in aanloop naar de provinciale verkiezingen. Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) vinden dat de VVD de rekening neerlegt bij instellingen en vooral bij de studenten.


VVD-lijsttrekker Loek Hermans wees op het meer ‘doelmatiger’ besteden van het onderwijsgeld. Roemer en Pechtold vinden dat de VVD met die uitspraak ‘mensen zand in de ogen’ strooit.

Alle partijen waren aanwezig bij het debat dat live te luisteren was bij radio 1. Allleen de SGP en de ChristenUnie waren afwezig omdat het zondag is. Roemer liet weten minstens in drie provincies te willen meebesturen. De SP lukte het vier jaar geleden net niet om in een provinciebestuur te komen, maar daar komt volgens de SP-leider dit keer verandering in. “Die tijden zijn geweest”, zei Roemer. “De intentie is dat wij in minstens drie provincies in het bestuur komen.”

Lijsttrekker van de PvdA Job Cohen viel vooral de PVV aan. De partij in Den Haag heeft volgens hem meerdere verkiezingsbeloften gebroken waaronder die met de Haagse buschauffeurs. PVV’er Machiel de Graaf vindt dat een jonge partij als de PVV ook zijn verantwoordelijkheid moet nemen en ook ‘vuile handen’ moet maken. Ook pakte Cohen de PVV en CDA aan op de onlangs afgeschafte villabelasting, een cadeautje voor de rijken. CDA-lijsttrekker Elco Brinkman ontkent dat. De Graaf deed daar nog een schepte bovenop. “Als we nu gaan morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en de linkse partijen de macht geven, wat God verhoede, dan wordt straks vanzelf een rijtjeshuis met drie kamers een villa genoemd”, zei De Graaf.

Geef een reactie

Laatste reacties (104)