Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oppositie steunt burgemeesters bij ruimer Kinderpardon

  •  
06-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderpardon300_01.jpg
ChristenUnie, GroenLinks, D66 en SP willen burgemeesters horen over mogelijkheden gewortelde kinderen toch hier te houden
Maandag – op Bevrijdingsdag – werd de petitie ‘Eerlijk Kinderpardon’ gelanceerd en onmiddellijk gesteund door zo’n 30 burgemeesters. De initiatiefnemers en burgemeesters komen op voor zeshonderd in Nederland gewortelde kinderen, die als gevolg van een administratief detail buiten het Kinderpardon vielen en nu toch gedwongen dreigen te worden uitgezet. De oppositie in de Tweede Kamer wil de burgemeesters nu uitnodigen om samen met hen te bekijken hoe het pardon voor deze kinderen kan worden uitgebreid.
De burgemeesters verzetten zich tegen de administratieve scheiding die het Kinderpardon maakt tussen tussen kinderen die onder toezicht van het rijk en kinderen die onder toezicht van de gemeente staan. Hierdoor dreigen 600 gewortelde kinderen namelijk alsnog te worden uitgezet.
De oppositie wil daarom graag kijken of ze het Kinderpardon kunnen verruimen en heeft de burgemeesters uitgenodigd in de Tweede Kamer. ChristenUnie heeft daartoe vandaag het initiatief genomen, met steun van D66, GroenLinks en de SP.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.