26

Oppositie: Vestia schuift problemen af op huurders

PvdA-Kamerlid Monasch wil bonus ex-directeur aan banden leggen

De oppositie eist opheldering van minster Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken). Woningcorporatie Vestia kondigde gisteren een huurverhoging van 9 procent aan. De PvdA, SP en D66 vinden dat ongeoorloofd van de corporatie. Ze vinden dat Vestia de eigen financiële problemen daarmee op de huurders afschuift.

Woningcorporatie Vestia zit diep in de problemen omdat ze handelde in derivaten. Afgelopen week kwam daar nog eens bij dat ex-directeur Erik Staal 3,5 miljoen euro bij zijn vertrek zou meekrijgen. PvdA-Kamerlid wil dat alles in werk wordt gesteld om dat te voorkomen. Hij vindt de vertrekregeling ‘schandalig en immoreel’.

Hoe je het durft om eerst een corporatie aan de rand van de afgrond te brengen en er dan met 3,5 miljoen euro vandoor te gaan”, zei Monasch tegen de NOS.

Toen het nieuws naar buiten kwam liet ook de SP direct weten dat dit geld teruggehaald moet worden. D66-Kamerlid Kees Verhoeven roept minister Spies op de huurverhoging van Vestia te blokkeren. Spies had eerder alleen kritiek op het hoge salaris dat Staal verdiende. Bij zijn opvolger zou dat anders moeten. Volgens een nieuwe wet op topinkomens in de publieke sector mogen bestuurders van een corporatie niet meer verdienen dan 130 procent van een ministerssalaris (187.000 euro).

Trouw: Oppositie wil opheldering over huurverhoging Vestia

cc-foto: Gerard Stolk
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (26)