Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oprichter extreemrechtse DSDA uit eigen clubje gegooid

  •  
29-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
pig
Naamloos

© cc-foto: Sandy Kemsley

Jean de Zwaan, een van de oprichters van de rechts-nationalistische groepering met de Engelse naam Dutch Self Defence Army (DSDA), is deze week uit zijn eigen clubje gegooid. Dat meldt het ED. De uit Helmond afkomstige De Zwaan zou ‘te vrije contacten met de media’ hebben.
Nog maar een week eerder deed de rechtsextremist uitvoerig zijn verhaal tegenover het ED en die spraakzaamheid tegenover de pers werd hem door zijn clubgenoten niet in dank afgenomen. Henk Veenstra, “president” van de club die zegt het land te zullen verdedigen tegen ‘een aanval van islamieten’, geeft als toelichting op het wegbonjouren van de oprichter: ‘Ook omdat hij dat niet overlegde met de rest van ons en dingen vertelde die niet klopten.’
De Zwaan blijft echter onverminderd overtuigd van het belang van zijn taak als landsbeschermer. In de nacht van maandag op dinsdag startte hij op Facebook al een pagina voor een hele nieuwe extreemrechtse groep, inclusief spelfout in de naam: “ I am a lone wolve “. De omschrijving van de pagina, waarop De Zwaan behalve een kledinglijn ook het kopen en gebruiken van wapens promoot, luidt: ‘I am a Lone Wolve. Just in my own, waiting with other Lone Wolves to defend our country against the Enemy!’
De Zwaan: “Ik heb de afgelopen weken heel veel mensen ontmoet die niet bij een club willen zitten. Die zelf willen bepalen wat ze doen in plaats van op te volgen wat een president zegt. Maar mocht de pleuris uitbreken, bijvoorbeeld een aanval van vluchtelingen, dan komen wij samen om ons land te verdedigen.”
"Iamalonewolve is een slapende Wolve, die wordt pas wakker in een pack als het nodig gaat worden. Woehoeeeeee, Woehoeeeeeeeeeee, Wohooooooeeeeeee!"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.