8

Oprichter Facebook Time ‘Person of the Year’

In minder dan zeven jaar heeft een twaalfde van de mensen op de wereld zich aangesloten bij Zuckerberg's ‘social network’ Facebook

Facebookoprichter Mark Zuckerberg is uitgeroepen tot ‘Person of the Year’ door Time Magazine. Men verwachte dat Wikileaks-leider Julian Assange veel kans maakte op de titel, maar uiteindelijk is het Zuckerberg geworden die met het immens populaire Facebook zeker 550 miljoen mensen op de wereld met elkaar heeft verbonden.


Nog geen zeven jaar geleden richtte Zuckerberg tijdens zijn studie aan Harvard, Facebook op. Het sociale netwerk dat hij daarmee creëerde is inmiddels twee keer zo groot als de VS en als Facebook een land was, zou het het derde grootste land van de wereld zijn op China en India na.

Zuckerberg kwam in 2008 op de 785ste plek binnen op de Forbes lijst. Met een vermogen van 1,5 miljard dollar werd hij de jongste miljardair ooit. Inmiddels staat hij op nummer 35 van de lijst van meest invloedrijkste personen van de wereld en is zijn succesvolle levensverhaal verfilmd in ‘Social Network’.

Mark’s vader Ed omschrijft zijn zoon als een wilskrachtige en meedogenloze jongen die vroeger nooit genoegen nam met een ‘nee’, zonder de krachtige overtuiging van argumenten gebaseerd op feiten, ervaringen en logica. “We dachten altijd dat hij een advocaat zou worden die het altijd voor elkaar zou krijgen om 100 procent steun van de jury te krijgen”, vertelt Ed Zuckernerg tegen TIME magazine.

NRC: Mark Zuckerberg TIME’s Person of the Year 2010
Time: Person of the year 2010
cc-foto: kk+

Geef een reactie

Laatste reacties (8)