Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oproep aan Rutte: ‘Geef studenten een gratis studiejaar’

  •  
03-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studentthuis

© Nederland, Edam. 11 Januari 2021. Een student studeert nu in zijn slaapkamer online, hij is nog geen een keer op school geweest in zijn eerste jaar aan een nieuwe studie. Model released. Foto

Studenten van hogescholen en universiteiten moeten een gratis vijfde studiejaar krijgen. Dat vindt Jan Hol, voorzitter van het college van bestuur van Christelijke Hogeschool Ede, die een open brief schreef aan premier Rutte.
Hol wijst er in zijn brief op dat de VVD-leider zeven jaar over zijn studie geschiedenis mocht doen. “Best een luxe dat je toen zo lang kon studeren op kosten van de belastingbetaler.” Zo bezien is het niet zo gek om studenten nu een jaar extra te geven, meent de collegevoorzitter. “Dat zijn nog altijd 2 jaren minder dan jouw verblijf aan de Leidse universiteit.”
Tegenover Omroep Gelderland verklaart Hol dat de studenten aan zijn hogeschool het moeilijk hebben door de lockdown.
"“Ze zitten op hun kamer van 12 vierkante meter. Daar slapen ze, studeren ze en ontspannen ze. Wie in september bij ons is begonnen als eerstejaars, heeft tot aan de strenge lockdown van midden december hoogstens één of twee dagen per studieweek andere studenten en docenten gezien. Sinds midden december is nagenoeg alles alleen online. Je bouwt niets op en je wordt eenzamer.”"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.