Laatste update 16:14
30

Oproep Conservatieve ex-premier John Major: stop Boris Johnson

De Conservatieve voormalige premier John Major roept de miljoenen jonge Britse kiezers op om bij de Lagerhuisverkiezingen volgende week tegen de Brexit-plannen van Boris Johnson te stemmen. Dat schrijft de Evening Standard. “Stem met je hoofd en je hart”, luidt de boodschap van Major.

Volgens de Evening Standard, die inzage heeft gehad in de oproep die Major vrijdagavond zal doen, adviseert de ex-premier niet expliciet om niet op de Conservatieven te stemmen. Maar voor de goede verstaander is duidelijk wat de man die in 1990 Margaret Thatcher opvolgde, wil: een stembusuitslag waardoor Johnson zijn Brexit-deal niet kan doorvoeren.

Zo prijst Major onder meer drie Tory-rebellen aan die het in hun kiesdistricten opnemen tegen hun partijgenoten: David Gauke, Dominic Grieve en Ann Milton. Dit trio wil, net als Labour-leider Jeremy Corbyn, een nieuw Brexit-referendum. Alle ‘officiële’ Conservatieve kandidaten hebben Johnson beloofd dat ze zijn Brexit-deal zullen steunen.

Major richt zich in zijn boodschap op jonge kiezers, die bij het referendum van 2016 overwegend Remain stemden. Hij roept hen op massaal naar de stembus te gaan. “Jullie stem is cruciaal, want jullie hebben het grootste belang bij de toekomst van ons land en onze plaats in de wereld.”

cc-foto: Chatham House

Geef een reactie

Laatste reacties (30)