Laatste update 19:53
24

Oproep Grapperhaus na toename coronagevallen: pas gedrag aan

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft de bevolking woensdagavond opgeroepen om zich weer meer aan de coronaregels te houden. Het aantal besmettingen neemt fors toe: de afgelopen week was er sprake van een verdubbeling van het aantal vastgestelde infecties.

De bewindsman maakte geen nieuwe maatregelen bekend. “De Nederlanders hebben ook verdiend dat we niet meteen weer de boel op slot draaien. Ik ga ervan uit dat Nederlanders het besef hebben dat we de regels moeten naleven.”

Grapperhaus waarschuwde wel dat er plaatselijk kan worden ingegrepen als het aantal infecties verder omhoog gaat. De voorzitter van de veiligheidsregio Hollands Midden, Henri Lenferink, zei eerder deze week dat de regio rond Hillegom ‘dicht tegen een regionale lockdown aan zit’. “Laten we er met z’n allen voor zorgen dat het niet landelijk nodig is”, zei Grapperhaus.

Uit rioolwateronderzoek blijkt dat de concentratie coronasporen het hoogst is bij luchthaven Schiphol. Wateronderzoeksinstituut KWR meet het aantal coronadeeltjes op negen plaatsen in Nederland.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)