Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oproep tot protest in Marokko

  •  
04-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
maroc_300.jpg
Facebook-groep wint in korte tijd meer dan 4000 sympathisanten
Een actiegroep op Facebook eist herstel van de waardigheid van het Marokkaanse volk, persvrijheid, hervormingen en ontbinding van het parlement. Er wordt opgeroepen op 20 februari een ‘vreedzame manifestatie’ te houden.
In Marokko groeit de onrust. De afgelopen dagen hebben minstern vier mensen geprobeerd zichzelf in brand te steken. Een dergelijke zelfverbranding luidde het begin in van de Tunesische revolutie.
De Marokkaanse overheid tracht de oproep op Facebook te relativeren. Volgens een regeringswoordvoerder, tevens minister van Informatie’ wordt de oproep ‘in alle rust’ bekeken en is het ‘onomkeerbare proces van democratisering’ in Marokko al lang geleden in gang gezet. Hij waarschuwde wel dat het protest ‘de nationale belangen niet mag beschadigen’.
Dagblad  De Pers – dat overigens geen melding maakt van de Facebookgroep – stelt vandaag dat koning Mohammed te stevig in het zadel zit om onrust te veroorzaken.
Video: Protest in Tanger afgelopen maandag
De oproep op Facebook (Arabisch/Frans)

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.