Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opscheppen over concentratiekampen: undercover bij alt-right

  •  
21-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-09-21 om 14.10.39
Hoewel veel leden van het extreemrechtse alt-right zelf ontkennen dat ze racisten of witte suprematist zijn, zijn er nu video’s opgedoken die compleet het tegenovergestelde laten zien.
Patrik Hermansson, een 25-jarige Zweed, infiltreerde een jaar lang in de Britse en Amerikaanse takken van de extreemrechtse beweging. Hij creëerde een alias waarmee hij uiteindelijk zelfs aan tafel kwam te zitten bij enkele van de leiders van de groepering. De resultaten zijn schokkend, zelfs voor mensen die geen illusies hebben over de ‘nette mensen’ die ook tussen de demonstraties in Charlottesville zouden zitten.
In videomateriaal dat Hermansson op de New York Times liet publiceren, wordt er door kopstukken van de beweging volop gediscussieerd over rassenleer, ‘het jodenprobleem’. Vrouwen worden als broedmerries besproken en de holocaust wordt ontkend.
Een van de leiders van de beweging, Jason Reza Jorjani, schept als volgt op over zijn toekomstbeeld:
"Het gaat eindigen met concentratiekampen, uitzettingen en oorlog, ten koste van een paar honderd miljoen mensen"
Hij zag dit als een wenselijke uitkomst en voorspelde een toekomst waarin Hitler in Europa op de bankbiljetten zou komen te staan, net als ‘grote Europese leiders’ zoals Napoleon en Alexander de Grote.
Jorjani zegt nauwe banden te hebben met de regering van Trump, en ook de president zelf gesproken te hebben. Bekijk hier een trailer van het beeldmateriaal, en bekijk hier het meest schokkende beeldmateriaal op de New York Times.
For the past year, we’ve been undercover following the alt-right from the UK to USA. Welcome to the inside – https://t.co/nRZDfjnpMU pic.twitter.com/YDEugzIz69
— HOPE not hate (@hopenothate_USA) 19 september 2017
Kijk voor meer informatie op Hope not Hate.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.