Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opstand in Syrië eist nog meer levens

  •  
09-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Syrische troepen doden ten minste dertig burgers
In Syrië heeft de opstand tegen de regering dinsdag wederom tientallen mensen het leven gekost. Het leger zou tankaanvallen op het platteland rond de stad Hama hebben uitgevoerd, waarbij ten minste dertig burgers om het leven zijn gekomen.
Het Syrische leger voert al zeker een week een bloedig offensief tegen demonstranten. De opstandelingen eisen het aftreden van president Bashar al-Assad. Deze is echter niet van plan toe te geven aan de eisen. Tijdens een ontmoeting met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken zei al-Assad dat Syrië de strijd tegen ‘terroristische groepen’ niet zal staken.
De Turkse minister was juist naar Damascus afgereisd om er bij al-Assad op aan te dringen een eind te maken aan het gewelddadige optreden van de regering.
Volgens activisten zijn er inmiddels zeker 2000 burgers gedood bij de protesten. Westerse journalisten mogen echter geen verslag doen vanuit Syrië, waardoor de berichtgeving niet volledig geverifieerd is.
Inmiddels hebben ook andere landen in het Midden-Oosten de druk op Syrië opgevoerd.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.