Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opstelten wil zwarte lijst voor relschoppers

  •  
10-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
relschoppers_300.jpg
Ook wil de minister van Veiligheid en Justitie meer preventief fouilleren
De landelijke databank waarin voetbalsupporters worden opgenomen die herhaaldelijk de fout in gaan, moet ook ‘andere’ relschopper gaan opslaan. Dat schreef minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie woensdag aan de Tweede Kamer.
Opstelten reageert met dit voorsel op het rapport van COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement over de strandrellen in Hoek van Holland.
Aan de hand van de landelijke databank kunnen gemeenten, politie en het OM de relschoppers in de gaten houden en voorkomen dat ze opnieuw de fout ingaan. Eén systeem werkt daarvoor beter dan losse systemen die de huidige gemeenten nu hebben.
De landelijke registratie van relschoppers gaat er ook voor zorgen dat de probleemjongeren persoonlijk worden aangepakt. Dat gebeurt nu alleen nog maar mondjesmaat, schrijft het AD. Het systeem komt volgens Opstelten met name van pas bij grote evenementen en moet in het voorjaar al in gebruik zijn. Ook wil de minister meer preventief gaan fouilleren.
cc-foto: Alamagordo

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.