Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opstelten wuift kritiek weg: Korpsen stellen zich aan

  •  
24-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_politie_Nico1959_300.jpg
Update: Randstad raakt honderden agenten kwijt aan platteland
Politiekorpsen in de Randstad moeten honderden agenten inleveren, zo meldt de NOS donderdag. Het geld dat daardoor vrijkomt, gaat naar de politie buiten de grote steden zodat daar meer agenten kunnen worden ingezet. Dat blijkt uit een besluit van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie).
De NOS meldt dat de korpsen Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Kennemerland en Gooi en Vechtstreek de komende jaren minder geld krijgen. De begroting van 21 andere korpsen gaat omhoog. Opstelten vindt dat veel korpsen in steden nu te ruim in hun jasje zitten, ten koste van het platteland.
Update 16.00
Minister Opstelten heeft donderdag veel kritiek gekregen vanwege zijn plannen. De korpsen waar politieagenten verdwijnen vrezen een tekort. Andere korpsen die er juist agenten bij krijgen vinden dat er te weinig bij komt.
Opstelten zegt in een reactie echter dat de korpsen hun kritiek achterwege zouden moeten laten. “Als je verdeelt, heb je nu eenmaal altijd mensen die niet tevreden zijn” zegt hij in een reactie.
cc-foto: Nico1959

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.