Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Optimistische Oranjefans slaan Belgisch vuurwerk in

  •  
08-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wkvuurwerk300
Oranjegekte na bereiken halve finales WK-voetbal leidt tot omzetstijging bij Belgische vuurwerkverkopers
Nederlandse voetbalfans bereiden zich alvast voor op winst in de finale, door het inslaan van vuurwerk bij de Belgische nederburen. In Nederland is het verkopen en afsteken van groot vuurwerk verboden – met uitzondering van een korte periode rond Oud en Nieuw – maar in België is de verkoop wel toegestaan.
Vuurwerkverkoper Joeri Vangelabbeek uit Lanaken zegt op Radio 2 Limburg dat zijn omzet de laatste dagen al met 10 à 15 procent gestegen is en verwacht dat dit nog zal toenemen:
We merken de laatste dagen dat Nederlanders toch iets meer de grens oversteken om vuurwerk te kopen om hun overwinning te vieren.
In Baarle-Hertog, de Belgische enclave omringd door Nederlands grondgebied, wordt eveneens geprofiteerd van de oranjegekte. Belgische winkeliers lokken voetbalfans met langere openingstijden, WK-aanbiedingen en speciaal ingekochte oranjeprullaria, met succes naar hun winkel. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.