Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opvang kan stroom slachtoffers mensenhandel niet aan

  •  
05-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Prostituee300.jpg
Aantal slachtoffers in 2010 met tien procent toegenomen
Grote groepen slachtoffers van mensenhandel kunnen niet worden opgevangen. Dat stelt het Coördinatiecentrum Mensenhandel (Comensha) in zijn rapportage over 2010, die gisteren verscheen. Nu veel opsporingsdiensten de aanpak van mensenhandel tot prioriteit hebben gemaakt, doet dat probleem zich steeds vaker voor, zo meldt Trouw.
Trouw meldt dat de reguliere opvang de toename van slachtoffers van mensenhandel niet aan kan, waardoor de slachtoffers soms moeten worden gehuisvest in tenten of hotels. Vorig jaar kwamen er wel vijftig extra bedden bij, speciaal voor slachtoffers van mensenhandel, maar die waren snel bezet
Comensha registreert slachtoffers van mensenhandel en regelt opvang. Ze telde in Nederland vorig jaar 993 mensen die mogelijk of zeker slachtoffer van mensenhandel zijn geworden, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2009. De stijging in het aantal registraties komt niet per se doordat er meer mensenhandel is, maar ook door een betere uitwisseling van gegevens.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.