20

‘Opvang moet niet-ingeënt kind kunnen weigeren’

Baby ernstig ziek na infectie met mazelen 

Kinderen die bewust niet worden ingeënt vormen een gevaar voor andere kinderen. Daarom moeten kinderopvangorganisaties de niet-ingeënte kinderen kunnen weigeren. Daarvoor pleit voorzitter Jellesma van oudervereniging Boink nadat een baby met mazelen werd geïnfecteerd in Den Haag.

De Volkskrant meldt dat de baby van 8 maanden zelf ook nog niet was ingeënt, dat gebeurt pas bij 14 maanden. Het jongetje werd ziek nadat hij in contact was geweest met een kind dat bewust niet was gevaccineerd. Het kind zat op de buitenschoolse opvang die aan de crèche is verbonden. De baby belandde doodziek in het ziekenhuis.

Belangenvereniging Boink wil nu dat crèches de mogelijkheid krijgen om kinderen die bewust niet worden ingeënt te weren. De Brancheorganisaties Kinderopvang zegt dat dit wettelijk niet mogelijk is, maar Boink spreekt dat tegen. Volgens de oudervereniging staat in de algemene voorwaarden dat crèches kinderen mogen weigeren die een gevaar vormen voor anderen. Of mazelen daaronder vallen zou op zijn minst moeten worden onderzocht. Boink wijst erop dat kinderen aan de mazelen kunnen overlijden en zegt de indruk te hebben dat steeds meer ouders hun kinderen niet laten vaccineren.

Volkskrant: “Crèche moet kind kunnen weigeren als het niet is ingeënt”

Foto-cc: Tom & Katrien

Geef een reactie

Laatste reacties (20)