10

Oranje-vlaai en tompouce naar de voedselbank

Zo levert het verlies van Oranje toch nog wat op

De supermarkten zijn de afgelopen weken tot de nok toe gevuld met oranjespul. Oranje tompoucen, oranje koeken, oranje vlaai, noem het maar op, de supermarkten verkochten het. Maar wat gebeurt er eigenlijk met al het etenswaar nu Nederland er in de eerste ronde van het EK al uit ligt? De Voedselbank Amsterdam hoopt dat de bedrijven het bij hun langs komen brengen.

Harry Timmerman, woordvoerder van de Voedselbank Nederland, verklaart tegenover Metro dat het natuurlijk om bijna allemaal snoep gaat. Fun-food en niet primaire levensmiddelen zoals vlees en groente. Desalniettemin verwelkomt hij alles. Timmerman:

Het is niet zo dat we het afslaan, want het is beter dat het bij ons komt, dan dat het verspeeld wordt. Maar we zien toch liever ander eten.”

Supermarktketen C1000 ziet vooralsnog geen reden om het waar aan de Voedselbank af te staan. De Olympische Spelen komen er straks aan en dan komt het oranjespul weer goed van pas. Andere supermarkten doneren hun EK-voedsel wel aan de voedselbanken. Lidl heeft zelfs afstand genomen van het gehele EK-assortiment. “Nu kunnen we toch nog mensen blij maken met het verlies van Oranje”, aldus een woordvoerder.

Metro: “Mensen toch blij maken met het verlies van Oranje”

cc-foto: IndigoJones

Geef een reactie

Laatste reacties (10)