Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Organisatie Olympische Spelen deelt condooms uit met advies ze niet te gebruiken

  •  
14-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
L0052268 Two rows of coloured condoms; advertisement for safer sex

© cc-foto: Ashley van Haeften https://flic.kr/p/ENyUgW

De organisatie van de Olympische Spelen die volgende maand gehouden worden in de Japanse hoofdstad Tokyo deelt 150.000 condooms uit onder deelnemende atleten maar drukt hen op het hart die niet te gebruiken. Dat wil zeggen ze benadrukken dat het houden van afstand en volgen van de coronamaatregelen topprioriteit hebben.
“De condooms zijn niet bestemd voor gebruik in het atletendorp maar bedoeld om door de atleten mee naar huis genomen te worden,” stelt de organisatie in de South China Morning Post. De voorbehoedmiddelen moeten de ontvangers bewust maken van de preventie van seksueel overdraagbare ziektes.
De Spelen vinden plaats terwijl de pandemie nog niet onder controle is. Publiek wordt opgeroepen tijdens de wedstrijden niet te juichen of te zingen en buitenlandse bezoekers zijn niet welkom. Daarnaast worden er andere maatregelen genomen. Zo moeten alle atleten in hun eentje dineren in plaats van gezamenlijk in de geplande grote hallen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.