5

Orka Coalitie doet aangifte tegen Dolfinarium

Update: Exploitant zou zeereus mishandelen ... Dolfinarium is verbaasd over de aangifte

De Orka Coalitie doet dinsdag aangifte van dierenmishandeling tegen het Dolfinarium. De coalitie is van mening dat het Dolfinarium het welzijn van orka Morgan ernstig in gevaar brengt door haar ruim 15 maanden eenzaam in een veel te kleine tank te houden. Bovendien heeft het Dolfinarium geweigerd gehoor te geven aan een rechterlijke uitspraak van ruim twee maanden geleden, waarin gesteld werd dat Morgan meer ruimte en gezelschap van de aanwezige dolfijnen zou krijgen. Dat maakt de organisatie ion een persbericht bekend.

De Orka Coalitie schrijft:

De aangifte van dierenmishandeling wordt gedaan op basis van Artikel 36 van de Gezondheids- en welzijnswet voor Dieren, waarin staat dat de gezondheid of het welzijn van een dier niet benadeeld mag worden. Het Dolfinarium beweert alles te doen in het belang van Morgan, maar handelt daar niet naar. Tijdens het kort geding op 3 augustus jl. deed de dierenarts van het Dolfinarium aan de rechter de toezegging dat Morgan meer ruimte en sociaal contact met dolfijnen zou krijgen. Later liet het Dolfinarium aan de Orka Coalitie weten dat men geenszins van plan is deze afspraak na te komen.

Het Dolfinarium meldt vandaag op de weblog van Morgan dat het dier het leuk vindt om met ijsblokjes te spelen:

Orka Morgan is een heel slim dier. Ze bedenkt steeds nieuwe dingen om zichzelf te amuseren, vaak met behulp van haar verzorgers. Zo heeft ze een tijdje geleden bijvoorbeeld ontdekt hoe leuk het is om mensen nat te spatten, maar daarover in een volgende blog meer. Ook kon je in Morgans vorige blog al lezen dat Morgan graag met ijsklontjes leek te spelen. 

Update dinsdag 14.00:
Het Dolfinarium is verbaasd over de aangifte van de Orka Coalitie wegens dierenmishandeling. “Wij willen haar graag naar een groter verblijf brengen”, aldus een woordvoerder in de Volkskrant.

cc-foto: Erwin Winkelman

Walvissen willen ook vrijheid: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (5)