Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Orka Morgan wordt niet uitgezet

  •  
10-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Terug zetten in zee is volgens onderzoek van het Dolfinarium onverantwoord
Uit een wetenschappelijk rapport, dat opgesteld is in opdracht van het Dolfinarium in Harderwijk waar de orka Morgan zich momenteel bevindt, is geconcludeerd dat de orka niet in zee uitgezet mag worden. De jonge orka werd in juni uit de Waddenzee gevist.
Uitzetting in zee kan niet omdat haar familie niet getraceerd is. Het dier moet in een groep worden opgenomen om te overleven.
Eerder protesteerde dierenrechtenorganisatie PETA tegen de gevangenschap van Morgan. Zij menen dat het in gevangenschap leven van de orka niet per se veiliger is dan uitzetting. Uit de praktijk blijkt namelijk dat orka’s het niet goed uithouden in gevangenschap. Onlangs stierf in het Amerikaanse SeaWorld de vierde orka op rij in vier maanden.
Oprichter van The Black Fish, Wietse van der Werf, meende eerder al dat het Dolfinarium met twee petten op zit, aangezien Morgan zorgt voor extra inkomsten. Het Dolfinarium plaatste haar iets meer dan een week na de opvang al in een tank, waar het publiek haar kon bezoeken.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.