Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Orkanen dit jaar 30 procent erger'

  •  
05-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
ANP-Orkaan300.jpg
Amerikaanse en Cubaanse meteorologische diensten waarschuwen voor uitzonderlijk orkaanseizoen
Het orkaanseizoen, dat vorige maand begon, lijkt een bijzonder fel karakter te gaan krijgen. “De verwachtingen zijn dat dit orkaanseizoen 30 procent sterker zal zijn dan het gemiddelde voor de periode 1915-2012”, zegt de Canadees Jan Gelfand, operationeel directeur Amerika van het Internationale Rode Kruis. Dagblad Trouw sprak met hem.
Het Rode Kruis houdt rekening met zestien tropische stormen en acht grote orkanen, schrijft Trouw. Ook Amerikaanse en Cubaanse meteorologen hebben al gewaarschuwd voor een buitengewoon orkaanseizoen. Het Instituut voor Meteorologie in Cuba verwacht dat het eiland dit jaar door een grote orkaan wordt getroffen, aldus Trouw. 
Flickr_Orkaan_Kakela_620
Latijns-Amerika en de Caraïben ondergaan het grootste aantal natuurrampen ter wereld. Daarbij vallen vele duizenden slachtoffers. Het Rode Kruis heeft nu een systeem ontwikkeld waarbij via mobiele telefoons snel informatie kan worden verzameld over slachtoffer.
Foto-cc: Kakela

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.