Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Orthodoxe moslims: Wilders is toffe jongen

  •  
22-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
sheik_300.jpg
Islam-radikalinski's blij met permanente aandacht voor religie door PVV-kruistocht
De universiteit van Leiden organiseert een congres over de rol van de sharia in het Westen. In Engeland bijvoorbeeld hebben moslims de mogelijkheid hun civielrechtelijk kwesties – denk aan echtscheidingen en erfenis-conflicten – voor te leggen aan een geestelijke raad. Hun vonnis vervangt daarbij het oordeel van de seculiere rechter.
De Pers, in dit geval journalist en islam-bestrijder Kustaw Bessems, doet verslag van de bijeenkomst
In Nederland komt voorlopig toch geen shariaraad van de Hijaz Community, zoals Siddiqi’s club heet. ‘Er is nog geen kader.’ Zo’n dertig gelovigen spreken nu jongeren aan op straat. ‘Om een luisterend oor te bieden als ze ongelukkig zijn.’ Chedie, een 60-jarige, afgekeurde vormgever, doet dat vaak in een eethuisje. Nederland is nu ook te anti-islamitisch om zo’n rechtbank op te richten, denkt hij. ‘Dat wordt wel weer minder na de economische crisis.’ En: dánkzij Geert Wilders, denkt hij. ‘Geert is een toffe jongen. Hij heeft de islam neergezet. Negatief, maar daardoor verdiepen steeds meer mensen zich erin en zeggen zij: Geert, het is niet zo zwartwit.’

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.