4

&… Oscarorganisatie bang voor ‘The Dictator’

Acteur Sacha Baron Cohen geweerd van Oscarsuitreiking... De PvdA heeft er een baby bij... & Gemeente Westerveld schakelt pottenkijkers voor een avondje uit

Meer nieuws vandaag


De organisatie van de Oscars is als de dood dat acteur Sacha Baron Cohen fratsen uithaalt tijdens de Oscaruitreiking. Hij zou daarom geweerd zijn bij de uitreiking in Los Angeles. Baron Cohen, onder andere bekend van typetjes als Borat en Ali G, was in principe uitgenodigd vanwege zijn film The Dictator, maar de organisatie vreest dat hij in het kostuum verschijnt van de hoofdpersonage uit zijn film. Cohen speelt in The Dictator de Noord-Afrikaanse dictator, Generaal Aladeen, die in de promotiecampagne wordt omschreven als een kruising tussen Saddam Hoessein en Moammar Khadaffi. (Trouw)

In India is de overheid niet zo blij met rechterlijke uitspraken die homoseksualiteit goedkeuren. Zo verklaarde een hoge functionaris van het Ministerie van Binnenlandse Zaken dat homoseksualiteit ‘immoreel, tegennatuurlijk en hiv-verspreidend’ is. Hij wil dat de hoogste rechter zijn eerdere beslissing terugdraait, waarin homoseks tussen volwassenen werd gelegaliseerd. De uitspraak in 2009 was een grote overwinning voor homorechtenactivisten. (RTL-nieuws)

PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma is woensdag bevallen van een dochtertje die ze de naam Tirza heeft gegeven. Haar man Thomas Windmulder laat via Twitter weten dat moeder en dochter het goed maken. Dijksma kwam eerder deze week in het nieuws toen bekend werd dat zij kandidaat is voor het burgemeesterschap van Nijmegen. (Metro)

De gemeente Westerveld had gisteravond geen zin in pottenkijkers. Dat werd netjes vooraf aangekondigd op de gemeentewebsite. De agenda bevatte 4 belangrijke punten: 1. Opening. 2. Sluiten van de deuren. 3. Openen van de deuren. 4. Sluiting. VVD-Raadslid Jan Bloemerts snapt de verwondering over de aankondiging niet. Zo meldt de nuchtere melkveehouder op zijn Twitteraccount.

Winst voor de Franse feministen. Franse vrouwen zijn niet langer verplicht bij de titel van hun naam aan te duiden of ze getrouwd zijn of niet. Voorheen kregen ongetrouwde vrouwen de titel ‘mademoiselle’. Premier Fillon heeft de maatregel direct ingevoerd. Franse feministen streden lange tijd tegen ‘mademoiselle’ omdat ze daarmee gedwongen werden privé informatie over zichzelf prijs te geven. Voor mannen in Frankrijk bestond geen gelijkwaardige term. (NOS)

Racisme in het wit gesneeuwde Oekraïne. De nationalistische politicus Joeri Sirotjoek wil niet dat popzangeres Gaïtana zijn land vertegenwoordigt op het Eurovisiesong-festival. Gaïtana is geboren in de Oekraïense hoofdstad Kiev, maar woonde de eerste vijf jaar in Cong, waar haar vader vandaan komt. (De Redactie)

Opmerkelijke huisregels van Facebook. Alles tegen porno, maar racistische opmerkingen die grappig zijn en foto’s van gewonde mensen zijn prima. Dat blijkt uit de handleiding van een moderator die voor Facebook werkte. De man moest alle aanstootgevende inhoud verwijderen, maar racistische reacties die wel wat humor hadden, konden doorgelaten worden. Ook opmerkelijk is het verbod op de zogenoemde ‘versusfoto’s’. Dat zijn foto’s waarbij twee personen naast elkaar worden afgebeeld en bezoekers op één van de twee kunnen stemmen. Facebookoprichter Mark Zuckerberg begon ooit zijn website met alleen maar versusfoto’s, toen hij nog aan Harvard studeerde. (AD)

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (4)