62

OSF overweegt steun aan het kabinet

Met die steun komt een meerderheid in de Eerste Kamer weer in zicht

Het kabinet kan in de Eerste Kamer gered worden door één man: Hendrik ten Hoeve. Als senator voor de provinciale partijen wil hij de coalitie onder voorwaarden de helpende hand reiken. Met de steun van de provincialen komt een meerderheid voor het kabinet-Rutte II in zicht.

Dat meldt de Volkskrant. Nu het er op lijkt dat de regeringspartijen samen met de drie gedogers niet verder komen dan 37 van de 75 senaatszetels, kan de ene zetel van de Onafhankelijke SenaatsFractie, waarin de provinciale partijen zijn verenigd, uitkomst bieden. Lijsttrekker Hendrik ten Hoeve:

Dit is een unieke kans om invloed uit te oefenen. Ik zeg niet zomaar nee tegen een gedoogrol. We moeten natuurlijk eerst met de coalitie praten, maar er is op voorhand niets uitgesloten. (…)  Er zijn belangrijke dingen aan de hand. We zouden met de regering willen praten over de gaswinning. Dingen gaan zodanig mis, daar moet wat aan gebeuren.

Ook aan de provinciale partijen die zich niet bij de OSF hebben aangesloten wordt getrokken. Dat gaat om Lokaal Brabant, de Limburgse Volkspartij en Zeeland Lokaal, maar die houden vooralsnog de boot af.

CC foto: Dwars 

Geef een reactie

Laatste reacties (62)