Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oslo bant in 2019 auto's uit centrum

  •  
20-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fumes.jpg
Gemeenteraad met de Arbeiderspartij, de Linkse Socialistische Partij en de Groenen plannen voor duurzame stad
In de Noorse hoofdstad Oslo zijn auto’s vanaf 2019 in de ban. De overheid hoopt hiermee de broeikasgassen met de helft te verminderen.
De gemeenteraad in Oslo zal door de Arbeiderspartij, de Linkse Socialistische Partij en de Groenen geleid worden. Die plannen om samen een deel van het centrum autovrij te maken waar ongeveer 90.000 mensen werken. De ondernemers in de buurt vrezen al voor teruglopende inkomsten. Dat meldt de Morgen
exhaust.jpg
Het gemeentebestuur is met verschillende partijen aan het onderhandelen en onderzoeken aan het uitvoeren. Ook zal er een fietspad van zestig kilometer aangelegd worden en meer geïnvesteerd in het openbaar vervoer. 
Oslo zal ook de eerste stad ter wereld zijn die niet meer investeert in de sector van fossiele brandstoffen. Andere landen zoals Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland hebben inmiddels ook besloten om niet te minderen met het investeren in stoffen die voor klimaatopwarming zorgen. 

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.