Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Otten doet aangifte tegen FvD wegens smaad en laster

  •  
30-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Forum voor Democratie presenteert lijsttrekker Eerste Kamer

© ANP: Thoerry Baudet en Henk Otten

Henk Otten doet vandaag aangifte tegen zijn voormalige partij Forum voor Democratie (FVD), dat meldt Nu.nl. Otten wil dat het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of er sprake is van smaad, laster en lasterlijke aanklacht. Volgens Otten is er sprake van smaad (het opzettelijk beschadigen van iemands goede naam), laster (het opzettelijk liegen om iemand te beschadigen) en lasterlijke aanklacht (opzettelijk een valse klacht of aangifte bij de overheid indienen om iemand te beschadigen) bij het interne onderzoeksrapport over Otten , waarin hij werd beschuldigd van fraude met subsidiegelden. FvD stuurde het rapport door naar het ministerie van Binnenlandse Zaken.
"Mijn naam moet worden gezuiverd. Dit flutrapport is alleen gemaakt om mij te beschadigen. Ik werk al bijna dertig jaar in de financiële wereld. Je werkt daar op basis van vertrouwen. Ik ben ook nog gewoon lid van de Eerste Kamer en ben daar voorzitter van de financiële commissie. Ik wil dat werk gewoon weer oppakken. Dat onderzoek is op geen enkele professionele manier gedaan. Er was geen hoor en wederhoor."
Baudet dreigde aanvankelijk ook met aangifte tegen Otten, maar kwam daar later op terug:
aangifte
Op een veroordeling van smaad en laster staan geldboetes en gevangenisstraffen van maximaal twee jaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.