43

Oud-burgemeester Schiedam ontvangt toch nog steeds wachtgeld

Wilma Verver trad af nadat bekend werd dat ze een schrikbewind voerde ... Huurde ook eigen zoon in voor gemeentezaken ... Solliciteert voldoende en ontvangt daarom al 3 jaar wachtgeld

Oud-burgemeester van Schiedam Wilma Verver ontvangt wel degelijk wachtgeld. Eerder berichtte het Algemeen Dagblad op basis van informatie van de gemeente dat Verver niet voldoende zou solliciteren en daarom al maanden geen geld meer had ontvangen. Dat blijkt nu onjuist. Verver, die in 2011 terugtrad nadat ze werd beschuldigd van machtsmisbruik en vriendjespolitiek, voldoen toch wel aan alle eisen voor wachtgeld.

Verver heeft nu besloten naar de rechter te stappen vanwege onjuiste berichtgeving, schrijft RTV Rijnmond. Eerder dit jaar kregen de Schiedamse fractieleiders te horen dat Verver niet genoeg haar best deed om een nieuwe baan te vinden. Daarop zou de uitkering stopgezet zijn. Dat nieuws kwam deze week naar buiten. De gemeente legt nu uit:

De beantwoording van deze persvraag was gebaseerd op de informatie waar de gemeente op dat moment over beschikt. Inmiddels is uit nieuwe informatie gebleken dat mevrouw Verver wel voldeed aan de verplichtingen. De uitkering is dan ook niet stopgezet.

Eind 2011 bleek uit een rapport dat in opdracht van de gemeenteraad van Schiedam werd opgesteld dat Verver haar machtspositie had misbruikt. Het AD schreef destijds dat zij een ware angstcultuur op het stadhuis had gevestigd. In het door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) opgestelde rapport staat onder meer dat Verver vanuit haar machtspositie een aannemingsbedrijf had tegengewerkt waar zij een privé-conflict mee had. Ook huurde ze het bedrijf van haar zoon – tegen de regels in – in voor de diensten van de gemeenten. De rekeningen werden ook betaald door de gemeenten.

Naast de gemeente Schiedam daagt Verver ook directeur Breugem van aannemersbedrijf Van den Tempel. Hij is volgens de oud-burgemeester verantwoordelijk voor de ‘lastercampagne’ tegen haar.

Eerder verscheen op Joop: Vernietigend rapport over integriteit VVD-burgemeester

Geef een reactie

Laatste reacties (43)